onsdag 14 april 2010

Förbjuden kärlek

En författare som är otroligt duktig att skriva om just detta ämne är Katarina von Bredow. Senaste boken heter Bara inte du och i huvudrollen har vi 20-åriga Emma. Hon har nyss flyttat in i första egna lägenheten med hjälp av bästa kompisarna; Markus som hon har hängt ihop med sedan dagis och bästa tjejkompisen Ellinor som är ihop med Adrian. Emma trivs bra med livet, hon jobbar på ett café, hon har en lillebror som heter Edwin och hennes föräldrar är skilda.

Självklart ställer Emma till med inflyttningsfest och det blir en kanonbra fest fram tills att Adrian berättar att han har köpt en motorcykel. Ellinor blir riktigt arg då han har gjort det utan att fråga henne och menar på, att då de bor ihop, hade det varit bättre att pengarna hade gått till en bil. Emma har alltid trott att Ellinor och Adrian har haft det perfekta förhållandet. Men Markus berättar när alla har gått hem, att allt inte är så perfekt i det perfekta förhållandet...

En kväll när Emma går och plockar i lägenheten ringer det på dörren. Vem där? Jo, Adrian... I famnen håller han en hylla. Han hade sett den i en affär och tyckt att den hade passat perfekt på en vägg hemma hos Emma. Självklart blir Emma förvånad men de har hur trevligt som helst. Adrian avslöjar för Emma att han tycker det är skönt att prata med Emma då hon lyssnar. Han känner att han kan prata om allt med henne, han fixar det inte med Ellinor. När Adrian ska gå hem tackar Emma honom med att ge en kram. Just i detta tillfället när de står och håller om varandra, känner bägge två att något förändras mellan dem två.

Efter detta börjar de två att chatta och skicka sms. Passionen slår till med full kraft och de påbörjar en hemlig kärleksaffär. Det som dominerar i berättelsen är känslor och relationer. Vad ska man göra när man inleder en affär med bästa kompisens kille? Ska man berätta eller ska man hålla tyst? Är det bättre att vara tyst så att man inte sårar någon och vad händer när någon får reda på det?

Det händer mer i boken än bara den förbjudna kärleken. Emma tvingas även hålla koll på både Markus och sin lillebror Edwin då de hamnar i skumma affärer... Väl värt att läsa!

Sväng in på biblioteket!
/ Christina




Inga kommentarer: