måndag 31 augusti 2009

Söt liten lovestory!

Här kommer nu något för tjejerna! Också från Argasso Förlag, vilket innebär en bra historia och inte så många sidor.

I boken får vi lära känna sextonåriga Jemma. Hennes föräldrar är frånskilda och mamman har träffat en ny man och skaffat barn med honom, tvillingarna Ben och Sam. Bästa kompisen heter Lisa och de umgås för det mesta. En dag berättar Jemmas mamma att de ska flytta ut på landet. Jemma blir förtvivlad! Ut på landet? Vad ska de göra där? Byta ut disco och hamburgerbarer mot bräkande får och råmande kor... Jemma blir så arg så hon springer ut i ösregnet och tar en genväg via parken hem till Lisa.

Det är då det sker! Halvvägs in i parken krockar hon med någon och faller framstupa i lervällingen! Men vad gör väl det, när det är världens vackraste kille hon har krockat med! Jemma tappar talförmågan och kan knappt svara på killens frågor och han försvinner. Men hon har blivit kär! Kär vid första ögonkastet!

Hemma hos Lisa berättar hon om allt. Flytten och killen. Hur ska det nu gå med kärleken när Jemma ska flytta? Lisa är en tuff tjej som gör allt för att hjälpa Jemma ta reda på vem killen är. Allt går inte som de har tänkt sig utan det dyker upp problem!

Budskapet i boken handlar om att vara sig själv och att tro på sig själv. Vi behöver inte vara någon annan. Tänk på det!

/Christina

Inga kommentarer: