måndag 31 augusti 2009

Spänning

Från Argasso Förlag kommer det mycket bra och spännande böcker för den som inte vill ha alltför tjocka böcker. På tåget ner idag slukade jag Utpekad av Nigel Hinton. Boken handlar om Nathan, en kille som har det bra i skolan och hemma. Höjdpunkterna är att åka iväg och fiska med farsan som jobbar som lastbilschaufför och ligger mycket ute på vägarna och kör.

En vacker dag ändras allt. Nathan och hans pappa har bestämt att de ska ses nere vid floden för att fiska. Pappan blir bra mycket senare än vad som var bestämt, och när han väl kommer, vill han inte förklara varifrån han har fått sitt rivsår som han har på ena handen...

Längre fram på kvällen ringer det på dörren och två poliser vill tala med pappan. Det visar sig att en ung flicka har dödats och pappans lastbil har setts i området där mordet har skett. Dagen därpå blir pappan anhållen då polisen misstänker pappan för mordet. För Nathan rasar hela världen samman. Inte skulle väl pappa ta livet av någon, eller..., tänker Nathan.

På lite över 100 sidor, får vi oss en nervkittlande historia, med mord och oskyldigt anklagade. Språket är lätt och kapitlen är korta.

Sugen på något nytt? Kom in och låna!

Christina

Inga kommentarer: