måndag 2 mars 2009

Speldags!

Nu till något som ligger mig varmt om hjärtat; TV-spel. En del tycker inte att spel till Xbox eller Playstation hör hemma på ett bibliotek men jag är av en annan uppfattning. Det finns många gemensamma beröringspunkter mellan filmer, böcker och TV-spel. De öppnar alla upp dörrar till nya världar och stimulerar fantasin. Gillar man ett visst spel är det lätt att glida över till att läsa en bok med samma tema. Tycker man om Fable 2 till Xbox 360 eller Sagan om ringen-filmerna finns det flera hyllor med liknande fantasy som bara väntar på att upptäckas (t.ex. Robert Jordans böcker). Halmstads stadsbibliotek har en mängd nyinköpta spel och de är inne på rätt linje. Har ni ett Xbox 360 hemma eller ett Playstation 2 eller 3 tycker jag att ni ska besöka stadsbiblioteket och se vad ni kan låna. De har allt från de senaste sportspelen till actionspel och rollspel.

Mina bästa speltips (som alla finns på stadsbiblioteket):

5. Fable 2 - ett rollspel som bygger på att man själv får välja om man ska bli god eller ond. Är du våldsam blir folk i spelet rädda för dig medan om du är snäll så blir du omtyckt.

4. Gears of war 2 - ett krigsspel som är fullt med action där man tvingas slåss mot en utomjordisk invasion.

3. Dead Space - ett skräckspel där man utforskar ett rymdskepp där hemska aliens tagit över och dödat besättningen. Riktigt läskigt för alla fans av Stephen King och Dean Koontz.

2. Left 4 dead - spela online med andra spelare i en kamp mot köttätande zombies som tagit över världen. Gillar man zombiefilmer kommer man att älska det här spelet.

1. Fallout 3 - Ett rollspel som utspelas 200 år efter ett globalt kärnvapenkrig, vilket resulterat i en jättelik katastrof. I The Capital Wasteland, som området där spelet utspelas kallas, finns muterade insekter och djur, arga mutanter och kringdrivande rövarband. Utöver dessa finns också bosättningar med vanliga människor som gör allt för att försöka överleva i det karga landskapet. Spännande och mäktigt!

Stick nu ner till stadsbiblioteket och låna ett spel!
/Kristian

Inga kommentarer: