måndag 26 januari 2009

Kärlek och kompisar


Titel: Kärlek och kompisar
Författare: Rosie Rushton
Målgrupp: Årskurs 6-9
Nyckelord: Kärlek, kompisar

I denna bok från Wahlströms förlag får man följa fem tonåringar någonstans i England. Ingredienser i boken är trassliga kärleksrelationer, kompisar som snackar för mycket om sina killar och föräldrar som bråkar.

Tonåringarna heter Chloe, Sanjay, Jasmin, Nick och Sinead. Chloe är dotter till tv-stjärnan Suzy och drömmer om att bli journalist på en tidning och få resa världen över och göra reportage. Hon har precis gjort slut med sin kille Jack och är redan intresserad av Nick, en kille som varit kär i henne i flera terminer. Problemet är bara att Chloe inte brytt sig om honom förrän nu och nu har Nick istället blivit intresserad av en tjej som heter Sinead.
Chloe är även kompis med en tjej som heter Jasmin. Jasmin är tillsammans med en kille som heter Sanjay, som har västindiskt påbrå. Jasmins föräldrar tycker inte om att hon är tillsammans med honom utan mamman försöker hela tiden para ihop henne med sina kompisars söner. Sanjay däremot har problem med sin pappa då han drömmer om att bli dataanimatör och arbeta med dataeffekter i filmer medan pappan vill att han ska bli advokat.

Skulle jag jämföra den här boken med något skulle det bli tv-serier som The Hills, OC och One Tree Hill. Man får följa de olika karaktärerna i deras vardag och hur de försöker reda ut sina komplicerade kompis-, familje- och kärleksrelationer.

För att hamna i rätt stämning kan man se high school-filmer som Mean Girls, Superbad och High School Musical.

Stick nu iväg från datorn och läs en bok!

/Kristian

Inga kommentarer: